Napolitaans Pizzadeeg Recept

Zie jij op Instagram of Facebook ook zo vaak die lekkere Italiaanse pizza's met zo'n hoog opstaande rand die aan de buitenkant knapperige is en aan de binnen kant zacht en luchtig. Dit soort pizza's komen uit Napels vandaan en zijn wereldwijd heel populair. De Napoli Style Pizza herken je aan de dikke knapperige korst met zwarte plekjes, de Italianen noemen dit overigens karakteristieke plekjes.

Bekijk Hier Onze Pizza Creaties Op Instagram

Vandaag deel ik met jullie mijn Napolitaans pizzadeeg recept waarmee je thuis ook dit soort pizza's kan gaan bakken. Dit recept is wel voor de iets gevorderden pizzabakker want het deeg is wel wat plakkeriger dan normaal, omdat we dit keer meer water gebruiken.

TIP: Smeer wat olijfolie op je handen voordat je pizzabollen gaat maken, dan blijft het deeg niet zo plakken aan je handen.

Voor dit soort pizza's heb je wel een pizza oven nodig die je kan opstoken naar 400-450 graden, zelf gebruik ik de Ooni Koda maar er zijn ook genoeg andere pizza ovens die goed zijn. Met dit recept kan je de pizza ook gewoon in je thuis oven bakken. De pizza zal er iets anders uit zien maar de smaak blijft fantastisch. Zie hieronder de link naar een andere blog waarin ik uitleg hoe je het beste een pizza maakt in je thuisoven.

Klik Hier, voor Pizza bakken in thuisoven.

Met dit recept laten we het pizzadeeg minimaal 16 tot 24 uur op kamer temperatuur rijzen. Wanneer je bijvoorbeeld op zaterdag pizza's wil gaan bakken dan maak je het pizzadeeg vrijdag avond. Het pizza deeg laten we dan heel de avond en nacht rijzen en in de ochtend maak je dan de pizzabollen en laat je de bollen 8 tot 9 uur rijzen op kamertemperatuur(20 graden).

Wil je graag nog meer leren over pizza's bakken, deeg recepten, technieken en handige tips? Download dan ons gratis E-Book PizzaKunst en verras je vrienden en familie met jouw pizza creaties. https://www.pizzakunst.nl/pizza-kunst-e-book-aanmelden 

Recept Napolitaans Pizza deeg voor 6-8 pizza's:

Ingrediënten: 

1kg Bloem Type 00(Caputo Pizzeria, Le5 Stagioni Napoletana, Caputo Cuoco) 

650 ml water

3 gram droge gist

24 gram fijn zeezout

Bereiding:

Vul 600ml water in een maatbeker en voeg daar het zout aan toe. Vervolgens roer je het even goed door.

Vul 50ml lauw/warm water in een kleine maatbeker en voeg daar de drie gram gist aan toe. Roer het even goed door en zet het even aan de kant.

Vul de mengkom met de 600ml water en voeg daar iets van 300/400 gram bloem aan toe en begin het te mixen. Wanneer het een beetje is vermengd voeg je het gistmengsel toe en de rest van de bloem.
Nu moet je het deeg gaan kneden tot een mooie elastische deegbal, meestal bereik je dat na 15/20 minuten kneden. 

Nu je een mooie elastische deegbal heb, ga je deze laten rusten in een kom en bedek je de kom met vershoudfolie. Laat het deeg nu heel de avond/nacht rijzen op kamertemperatuur.

TIP: smeer wat olijfolie op het vershoudfolie. Mocht het deeg tegen je folie aankomen tijdens het rijs proces, dan kan je het er makkelijker vanaf krijgen

Nadat het pizzadeeg heel de avond en nacht gerezen heeft, haal je het pizzadeeg uit de kom. Nu moet je er pizzabollen van gaan maken en opnieuw zo'n 8 a 9 laten rijzen op kamertemperatuur(20 graden).

Nadat de pizzabollen gerezen zijn kan je eindelijk je eigen Napoli Style Pizza maken, maar hoe maak je die nou precies? Zie mijn video hiernaast waarin ik je laat zien hoe je met je handen een echte Italiaanse pizza maakt. Doordat je de lucht vanuit het midden naar de rand drukt ontstaat die luchtige pizza korst. Tijden het bakken word de korst aan de buitenkant knapperig en aan de binnenkant zacht en luchtig. 

Wanneer je geen 6-8 pizza's wilt maken maar 3-4 pizza's, dan moet je dit recept gewoon door 2 delen.

Wil je nou graag jouw pizza creaties laten zien? of heb je vragen ? of wil je met andere pizzaliefhebbers in contact komen? Word dan lid van onze Facebook groep en laat al jouw fantastische pizza's zien! https://www.facebook.com/groups/pizzakunst 

Echte Italiaanse pizza saus maken? Klik Hier!

Opzoek naar pizza producten zoals een pizzaschep, deegkrat, pizzasteen etc.  gebruik dan onze handige zoekmachine die de beste deals voor je zoekt

BEOORDEEL DIT RECEPT

Rating: 3.5294117647059 sterren
17 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.