Een echte Italiaanse pizza bakken in je thuisoven, hoe doe je dat?

Een echte lekkere Italiaanse pizza bakken in je thuisoven, is niet altijd even makkelijk. De ovens die de meeste mensen thuis hebben, kunnen vaak maar maximaal 250 tot soms 300 graden worden. 

Een echte Italiaanse pizza wordt in een houtgestookte steenoven gebakken in ongeveer 90 seconden op 500 graden, de meeste van ons hebben zo'n oven helaas niet thuis staan. Met het gebruik van een pizzasteen in de thuisoven kom je wel dichtbij de echte smaak van een Italiaanse pizza.

Voordat je de pizza gaat bakken leg je de pizzasteen op het ovenrooster en het rooster plaats je dan in de oven. Plaats het rooster met de pizza steen niet in midden van de oven maar 1 stand hoger.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250-300 graden of hoger). De oven moet minimaal een half uur tot een uur voorverwarmen. Hoe heter de oven en de steen wordt des te beter word je pizza gebakken.

Wil je graag nog meer leren over pizza's bakken, deeg recepten, technieken en handige tips? Download dan ons gratis E-Book PizzaKunst en verras je vrienden en familie met jouw pizza creaties. https://www.pizzakunst.nl/pizza-kunst-e-book-aanmelden 

Nu komt de truc waardoor jouw pizza als een echte Italiaanse pizza uit je thuisoven gaat komen. De pizza moet je namelijk eerst voorbakken en daarna afbakken. Hoe simpel is dat!

Wat moet je doen?

Maak een pizza van je pizzabol en doe je pizzasaus erop.

Klik hier voor ons Pizzadeeg recept

Klik Hier voor een echte Italiaanse pizza saus recept

Vervolgens smeer je met je wijsvinger een beetje olijfolie op de rand van je pizza. Druk niet te hard op de rand, want je wilt niet de lucht uit de rand drukken. Plaats dan de pizza op je pizzasteen en bak hem tot de rand omhoog komt en licht kleurt, dit zal je ongeveer na 3-4 minuten bereiken. 

Haal dan de pizza eruit en beleg de pizza met je ingrediënten en mozzarella kaas. Nu plaats je de pizza weer op de pizza steen en bak je de pizza verder af. Wanneer de kaas gesmolten is en je pizza korst mooi goudbruin is geworden is de pizza klaar. Dit zal ongeveer een minuut of 4-5 duren.

Zie hiernaast mijn pizza die ik in mijn thuisoven heb gebakken op een pizzasteen. De oven word maar 250 graden en je ziet het, de pizza ziet er net zo uit als in een pizzeria en de smaak was fantastisch. 

Wil je nou graag jouw pizza creaties laten zien? of heb je vragen ? of wil je met andere pizzaliefhebbers in contact komen? Word dan lid van onze Facebook groep en laat al jouw fantastische pizza's zien! https://www.facebook.com/groups/pizzakunst 

Ben je opzoek naar een pizzasteen of wil je graag een echte pizzaoven? gebruik dan onze handige zoekmachine, die de beste deals voor jouw opzoekt. 

BEOORDEEL DIT RECEPT

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.